OPHOLD

Ro midt i naturen

Vi inviterer ind til ro midt i naturen, her er fred til indadvendthed og fordybelse, en rar stemning, og vi glæder os til at gøre det godt for vores gæster med vegetariske og økologiske måltider, tilberedt af råvarer fra egen køkkenhave.

Oplev et anderledes sted, og mærk en stemning, hvor naturen er en helt central del af den oplevelse, der venter dig i en tidslomme af et stykke danmarkshistorie.

Ophold på stensbæk

De røde træbygninger, tegnet af arkitekt Kay Fisker, husede oprindeligt en af otte Statsungdomslejre, opført i 1930’erne. Lejrene var beboet af ca. 100 unge arbejdsløse mænd, der frem til 2. verdenskrig blev tilbudt skov arbejde i den nærliggende plantage.

Stensbæk er i dag det eneste sted, hvor bygningerne er bevaret. De tre midterste fløje står stadig stort set, som da de blev opført, og her findes bl.a. Danmarks ældste gymnastiksal (som stadig bruges). Træder man ind på gårdspladsen, havner man i en tidslomme anno 1930.

Uanset om du besøger os alene, er på ven- eller venindetur, eller kommer som kærestepar eller ægtepar, vil du blive budt velkommen og set som en del af stedets fælleshed. Vi har hyggelige uderum, smukke kroge og små oaser, der indbyder til nærvær og afslapning.

Som en del af vores store have har vi anlagt en terapihave, som også er åben for dig der ønsker en naturlig sanseoplevelse. Havens stisystemer er lettilgængelige, og man kan bevæge sig rundt på egen hånd, eller blive guidet.

Screenshot 2023-05-25 at 18.12.43

Aktiviteter på stensbæk

Er du til fysisk aktivitet er der rig mulighed for cykel- og mountainbiketure, der er vandreture, ridestier og der er kanosejlads på åen. Men især bør du unde dig selv en gåtur til Klimperne! Vi er nabo til en helt speciel hede plantage, et stort område der rummer i alt 11 klimper, som er 18.000 år gamle oldtidsmoser. I dag ses de som bakker, men når man står på toppen af dem, kan man stadig mærke væden fra mosetiden, og man er på højde med det landskab, som oldtidens jægere og bønder bevægede sig rundt i.

Klimperne findes ikke andre steder i verden, og er en af Danmarks officielle GeoSites – områder af international betydning for geologisk forskning og undervisning.

Lœs mere om aktiviteterne i omkring Stensbœk her.

IMG-6604

Vi tilbyder dig:

I vores Skov Cafe tilbyder vi: Kaffe, brygget på fantastiske bønner fra det lokale kafferisteri Marsk Kaffe, forskellige
skønne teer, varm chokolade og safte. Lækre kager, boller og dagens frokosttallerken.

Vi har ambitioner om bæredygtighed, omtanke for naturenVi glæder os til at servere, og give dig mulighed for at smage vores egne grøntsager, som er dyrket efter økologiske og regenerative principper. Der er mulighed for at købe vores grøntsager af høj kvalitet med hjem.

Forsød dit ophold med terapi, massage o.a.:

Ved bestilling forud for dit ophold kan vores team tilbyde: Zoneterapeut og kostvejledning, Biodynamisk kraniosakral terapi, Reiki healing, aroma touch – healende massage, lyd healing og numerologi, NADA akupunktør, Cupping.
Se gerne vores hjemmeside for mere info.

Hver uge vil der desuden være forskellige muligheder for aktiviteter, der kan tilkøbes. De er arrangeret af os, og det skifter fra uge til uge, hvad vi arrangerer. Men det kan f.eks. være:

BOOK et unikt ophold i 2023: Fra Uge 18 - 39

Uge ophold:
Indtjekning: lørdage fra kl. 14.00
Udtjekning: fredage kl. 12.00
Pris for 6 døgn m. overnatning, morgenmad og aftensmad:
Pr. person kr. 4950,-

Enkeltovernatning:
Indtjekning: fra kl. 14.00
Udtjekning: kl. 12.00
Pr. person pr. døgn inkl. morgenmad kr. 550,-

Husk

Dette er ikke tilladt: