MADEN & VANDET

HVORFOR SPILLER DET EN ROLLE?

På Stensbæk har vi en sund og bæredygtig tilgang til fødevarer af høj prioritet. Stensbæk er omgivet af en stor, dejlig have, og vi oplever stor glæde ved at dyrke egne krydderurter, grøntsager, frugter og bær – vi mærker, at der er stor meningsfuldhed i at følge afgrøderne fra jord til bord og altid servere de bedste råvarer for vores gæster.

Vi dyrker økologisk, tilstræber biodynamik, og det er vores vision på sigt at blive selvforsynende. Lad dine sanser vækkes via vores farverige have og smagfulde, vegetariske måltider!

”Personalet fik mig virkelig til at føle mig velkommen ved dens venlige væsen, opmærksomhed og praktisk fik tingene til at fungere omkring måltiderne. Dejligt varieret og mættende mad – velsmagende kødfri mad”

– Birgit

MADEN

Maden på Stensbæk spiller en central rolle, da vi mener, at det, vi indtager, har stor indflydelse på vores velbefindende, både fysisk og psykisk.

Vi serverer velkrydrede og velsmagende vegetariske retter. Alt mad, der serveres på Stensbæk er økologisk eller biodynamisk. Maden er alsidig, og der er altid noget for alle.

Til måltiderne lægger vi stor vægt på, at alle sanser bliver vækket. Når menuen planlægges, tænker vi på, at der skal være alsidige farver og former repræsenteret. I køkkenet behandler vi råvarerne med kærlighed og omhu, og retterne anrettes smukt.

IMG_8048

Vores måltider er vegetariske, men vi kan – efter aftale – efterkomme veganske madønsker. Har du mælke- eller glutenallergi, tager vi gerne hensyn til det.

Ud over ovennævnte, beder vi dig oplyse ved tilmeldingen, om du har øvrige allergier. Så tager vi hensyn til det så godt, vi kan. Hvis du har meget specielle behov, som ikke direkte er knyttet til en allergisk reaktion, vil vi bede dig om selv at tage det med, du spiser. Der serveres ingen kød på højskolen.

VANDET

Som en del af den samlede holistiske værdi grundlag her på Stensbæk tilbydes der Hydrogen Rigt Vand til alle måltider og kurser. Vandet der er fyldt med Antioxidanter der gir overskud og virker anti-stressende og antiinflammatorisk for kroppen. 

TAG EN ANTIINFLAMMATORISK DRINK

Vidste du, at du kan drikke dig til en antiinflammatorisk krop? Hydrogenrigt vand er nemlig fyldt med antioxidanter, der virker antiinflammatorisk.

Et af de seneste års mest brugt buzzwords har helt klart været antiinflammatorisk. Flere og flere oplever stress, pres og kaos i deres liv. Alt sammen ting, der er med til at opbygge betændelse i vores kroppe. Derfor har der været et stort fokus på alt, der er antiinflammatorisk. Der har været fokus på kost og motion. Men vand! Hydrogenrigt vand er spækket med antioxidanter, der i den grad er antiinflammatoriske.

ANTIINFLAMMATORISK VAND

Kan det bevises, at ioniseret hydrogenrigt vand kan reducere oxidativt stress og styrke dit immunforsvar hos ellers ”raske” voksne mennesker — udelukkende ved, at man indtager hydrogenrigt vand?

148 sunde og raske mennesker i alderen 20–59 år indtog enten 1,5 liter ioniseret hydrogenrigt vand eller placebo vand. Forsøget var dobbeltblind, hvilket vil sige, at dem som udleverede vandet heller ikke kendte til vandets indhold.

Efter 4 uger viste der sig en bemærkelsesværdig reducering af inflammatorisk respons og NF-KB-signalering hos gruppen, som drak hydrogenrigt vand. Forskerne konkluderede, at resultatet tyder på, at hydrogenrigt vand øger den antioxidante kapacitet, og dermed i højere grad kan reducere inflammatoriske reaktioner hos raske voksne.

splashing, splash, aqua-165192.jpg