NATUREN

OPLEV DEN UNIKKE NATUR

Plantagen omkring Stensbæk, byder på en unik natur, som kan opleves og nydes på mange forskellige måder

MIDT I NATUREN

Stensbæk ligger midt i en helt speciel hede plantage på ca. 770 hektar med nærliggende plantage og skov ca. 2.000 hektar. Et stort område, hvor man de senere år, har genopdaget de geologiske klimper, der pryder landskabet. Som det eneste sted i verden ligger her 11 klimper, den største klimpe er 360 meter lang. Klimperne er moser fra oldtiden, som på toppen er våde, og har ligget her i 18.000 år. 

Stedet, bygningerne, og dets historie er en fortælling fra en svunden tid, placeret midt i et unikt naturområde, som skaber den ro vi alle har brug for. Vi vil med etablering af en terapihave skabe nye veje for stedet, som vil kunne højne og understøtte.

AKTIVITETER I NATUREN

Mærk den helt særlige energi i naturen omkring Stensbæk. Området byder bl.a. på fiskeri, mountainbike trails, kano-, ride-, og vandreture.

nATURTERAPI

Er du interesseret i naturens fantastiske effekt på menneskers trivsel? Kom med på et at vore arrangementer i naturterapi i haven, heden og skoven ved Stensbæk. Du bliver guidet til spændende oplevelser med krop og sind. Øvelser i nærvær, opmærksomhed, vejrtrækning og bevægelse i naturen foregår venligt og roligt, så du opdager, hvad der sker. 

Arrangementerne henvender sig til dig, der har lyst til at mærke effekten af naturen på egen krop og sind. Der bliver undervist i teorien bag, og der er øvelser, hvor du oplever naturterapi på egen krop og kan tage det med hjem og arbejde med det der.

Blot ved at opholde dig i naturen bliver sanserne vakt mere til live, og der sker en afstresning af kroppen, opmærksomheden udhviles, nervesystemet afspændes, og der kan opleves bedre problemløsning. 

Vi forsøger at gå fra doing-mode til being-mode, vi ser på tanker og følelser, og vælger at være mere nærværende og observerende på omgivelserne samt de indre tilstande.

Der er op til 3 km stillegang med ophold i naturen. Ved weekend forløb er der lange vandreture. Mindfulnessøvelser, strækøvelser og vejrtrækningsøvelser er naturligt indbygget i forløbet. 

Praktiske oplysninger: Praktisk tøj til udeliv og bevægelse i alt slags vejr. Der er mulighed for toilet og ophold i ly og læ for regn og vind. Der vil være wifi-fri perioder.

268F4815-AE19-4D36-B87C-10E85EFB1FEB