KOMPETENCER

Naturterapi / hold og individuelt
Naturen er vores grobund og kan bruges af alle til trivsel og naturlig vækst, og for at opleve det dybe fællesskab, vi alle er en del af.
I naturterapien inddrages naturen som “assistent” i en mere terapeutisk kontekst, hvor man får sin egen opdagelse i relation til naturen, både i ens egen indre natur, men også i forhold til den ydre natur – hvordan forholder vi os til os selv og hvordan forholder vi os til dem eller det der sker omkring os. Naturterapi kan for mange opleves som en umiddelbar lettere vej at arbejde med sig selv på, da naturen er med som et fokuspunkt til at blive klogere på sig selv, – og for mange vækker det tilligemed forbundethed og noget oprindeligt. Du kan læse meget mere om natur terapiens gavnlige og sundhedsfremmende effekter her.

Terapihaven – haven indbyder til følgende aktiviteter
• Guidede ture, på egen hånd eller med personlig guide
• Stille Gang, hvilket giver rig mulighed for at sanse naturen omkring dig meget intenst
• Diverse lege, hvor vi udfordrer hjernen, balancen, samarbejdet, kreativiteten, sanserne og kroppen • Lette meditative øvelser, hvor du øver dig i at opnå ro i tankerne
• Udesidning, hvor vi sidder eller ligger i naturen
• Sanseøvelser, der får dig til at mærke, samt blive opmærksom på din krop
• Grøn madlavning i det fri/bål
• Overnatning i telt hængekøjer

Kunst og kreativ terapi
Kreativ terapi går ind og ændrer mønstre på et dybt underbevidst plan, fordi vi arbejder med den kropslige tilgang samt vores sanser.

Gåture / hold og individuelt
Den kendte danske filosof, Søren Kierkegaard, skrev i 1847: ”Tab for alt ikke lysten til at gå: Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til. Og går fra enhver sygdom; Jeg har gået mig mine bedste tanker til. Og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den – “Når man således bliver ved med at gå, så går det nok.”

Vores daglige gåture er en vigtig del af vores forløb. Gåture i roligt tempo kan noget særligt i forhold til at stimulere vores sanser, og en gåtur booster dit humør, styrker dit hjerte og dit kredsløb, giver ilt til hjernen, samt dine tanker. Vi går i et tilpasset tempo, så alle kan deltage.

Skovbadning
Skovbadet blev udviklet i Japan i 1980’erne for at ajælpe stress og depression, og gives i dag på recept i Japan.
Japansk forskning har vist, at metoden bag skovbadet virker afstressende, sænker blodtrykket og styrker immunforsvaret. Det virkningsfulde er sansepåvirkningen og tempoet. Samtidig udnytter vi, at nogle træer udsender phytoncider, der stimulerer vores lykkehormon serotonin. Det handler ikke om at bade i skovens vandløb eller søer – men om at bade i sanseindtrykkene fra skoven.

Livsstil & stress coaching / individuelt
Skab det overskudsagtige og nærværende liv, du fortjener. Vi tager udgangspunkt i dine mål og ønsker i disse samtaler.

Rideterapi
Vi har et samarbejde med vores nabo Svenja Hans, som sammen med sine heste, vil give mennesker med angst, stress, udfordringer og særlige behov et fristed, hvor de kan finde ro, styrke og lære at bruge deres krop op kropssprog ved at forholde sig til en hest. Du vil opleve hestens ro, kraft og positive energi med alle sanser.

Yoga – MediYoga / hold
MediYoga (Medicinsk Yoga) er udviklet i Sverige, hvor det anvendes i sundhedsvæsenet som et behandlingstilbud. Det anvendes i terapeutisk øjemed, derfor har alle MediYoga-instruktører og -terapeuter medicinske kompetencer. MediYoga er en kombination af den vestlige moderne lægevidenskab og østens visdom gør MediYoga unik.

MediYoga har effekt på mange tilstande: opleve forbedret vejrtrækning, faldende blodtryk, din energi får et løft, du bliver mere afspændt, så al stress i kroppen mindskes. Undervisningen består af blide øvelser og stillinger, som kombineres med åndedræts-, meditations-, og afspændingsteknikker, øvelserne kan fungere for alle, og tilpasses den enkelte deltageres fysiske formåen. Yogaen kan udføres på både stol og måtte.

Mindfulness / hold
Grundlæggende er mindfulness træning af din opmærksomhed. Du træner dine sanser, som grundlag for en mere intens oplevelse af hvert øjeblik. Dermed får du større indblik i dine egne vaner og reaktionsmønstre. Du lærer at blive mere nærværende og rummelig, men også at sætte grænser.
Med mindfulness-træningen og kropsscanning (meditativ øvelse) bliver du bedre til at passe på dig selv, og du opøver og styrker en sund relation til omgivelserne og dine medmennesker. Mindfulness afvikles i en atmosfære af ro, hvor vi dropper krav, vurderinger og forventninger.

TFT
Tankefeltterapi, også kaldet TFT, er en enkel og effektiv behandlingsform, der kan erne psykisk ubehag. Det er en teknik hvor man kombinerer psykologiske samtaleredskaber med stimulering af kroppens energibaner, med en let “tapping” (banken) bestemte steder på kroppen.

TFT blev udviklet i 1979 af den amerikanske psykolog Dr. Roger Callahan og videreudviklet af Gary Graig i 1993.

Skæbnetal – numerologi
– hvad kan du bruge det til ? Dine tal kan være dine vejvisere. De får her mulighed for at få en dybere forståelse af dig selv, og hjælp til at opnå dit fulde potentiale. Dine tal beregnes ud fra det pythagoræiske talsystem. Du får via dem et indblik i, hvilke energier du indeholder, og hvilke veje de kan åbne for dig. Hvorfor ikke åbne de muligheder du har med dig? Lige så vigtigt er det også at få en forståelse for, hvad det er, du skal lære af de udfordringer du møder i dit liv.

Jeg anbefaler ikke navneændringer. Hvis du skifter navn, skifter du livsvej.

NADA-øreakupunktur / hold og individuelt
Ved denne akupunktur er der fokus på mentale udfordringer. Her stimuleres 5 punkter i øret af sterile engangsnåle.
NADA kan give mange gode effekter mentalt, kropsligt og følelsesmæssigt. Lindring af symptomer som fx angst, uro, søvnproblemer, frustrationer, vrede, abstinenser, depressive symptomer, nedsat koncentrationsevne og manglende fokus.

Akupunktur/Øreakupunktur
Er en behandlingsmetode , hvor punkter på det ydre øre stimuleres af tynde sterile nåle eller med blivende permanåle, der sidder i flere dage. Ligesom ved zoneterapi, hvor foden er et kort over kroppen, kan øret ligeledes betragtes som et kort og har punkter, der stimulerer forskellige zoner i kroppen. Øreakupunktur er et fint supplement til at behandle fysiske problemer, smerter, hormonelle ubalancer og være nyttige til at lindre angst og stresssymptomer. Overordnet er behandlingen med til at skabe den homeostase, kroppen altid vil forsøge at finde tilbage til.

Zoneterapi
Under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over menneskekroppen. Hver del af kroppen har en zone på fødderne, som kaldes reflekszoner. Ved at behandle de evt. ømme reflekszoner med specielle tryk- kombinationer, kan zoneterapeuten påvirke organerne til en bedre funktion, og dermed genoprette kroppens balance. Vi mennesker er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer, som det skal, bliver der ubalance, og det er her Zoneterapien hjælper til genoprettelse af balancen.

Aroma touch – healende massage
AromaTouch er en meget behagelig, blid massage som kan bruges af alle aldersgrupper.
Med blide strøg får du masseret i alt 8 forskellige, 100% rene æteriske olier ind i huden på ryg og fødder. Massagen er afslappende for både krop og sind. Den kan bruges for nydelsens skyld, men den har også en stor positiv effekt på dit immunsystem og inflammation. Du vil få en dyb følelse af beroligende velvære.

Bindevævsmassage
Cupping udføres ved at man sætter “glas kopper” på huden, og skaber et undertryk.
Det er en kinesisk behandlingsform, hvor man stimulerer kroppen til selv at sætte gang i en reparationsproces, ved at få den til at tro, at der er sket en skade. Cupping fremmer blodtilførslen til muskler og bindevæv. Derved afslappes musklerne, og immunforsvaret styrkes. Blodcirkulationen vil bedres, og affaldsstoffer ernes fra området.
Cupping har samme effekt som dybdegående massage, og kan anvendes alene eller sammen med anden behandling.
Cupping kan med succes anvendes ved: Luftvejslidelser, forkølelse, ryg- og muskelsmerter, cellulitis, stress- spændinger.

Homøopati
Homøopati er naturmedicin og blevet klassificeret som et lægemiddel i DK. Homøopati er brugt af naturmedicinere og Heilpraktikere i Tyskland, Schweiz og Østrig i årtier. I Tyskland bruges det ligeledes i sundhedssystemet. På Stensbæk vil homøopati altid blive ordineret af en Heilpraktiker med opfølgning. Homøopatien har ingen bivirkninger, og kan indtages sammen med enhver anden medicin.

Infrarød sauna
Infrarød stråling udsender elektromagnetiske bølger, der går i dybden på kropsvævet og skaber vibrationer og kroppen varmes op indefra og ikke som i en normal sauna, hvor rummet varmes op af en ovn. På denne måde hæves kroppens temperatur en lille smule og hjælper kroppen med at restituere og heale hurtigere samt lindre smerter. Infrarød sauna kombineres fint med nogle af de andre behandlinger. Egner sig godt til gigtpatienter og reducerer inflammation og forbedrer mobiliteten.